De balneologische kuur (baden-kuur) kan worden voorgeschreven als u één van de volgende aandoeningen heeft: reumatoïde artritis, fibromyalgie  artrose, ischias, de ziekte van Bechterew, jicht, posttraumatische aandoeningen, spieraandoeningen en overgewicht (in combinatie met het Succes-dieet).

De balneologische kuur bestaat uit 3 onderdelen:

  • elektrotherapie
  • hydrotherapie
  • fysiotherapie

De begeleidend arts bepaalt, na een consult, welke procedures u krijgt voorgeschreven.

hotel europa electrotherapie

Elektrotherapie

Bij elektrotherapie wordt de bloedsomloop bevorderd, waardoor de pijn vermindert. Procedures die hieronder vallen zijn: ultra korte geluidsgolven en elektrostimulatie (= neuropathie), diepe elektrische massage bij gewrichts-  of spieraandoeningen (= nemectron), magnetotherapie voor ontspanning van spieren en gewrichten en bij slaapstoornissen, galvanische baden voor het bevorderen van de bloedsomloop in armen en benen.

 

Hydrotherapie

Bij hydrotherapie / thalassotherapie (= natte behandelingen) wordt de huid weer ontspannen en elastisch. Procedures die hieronder vallen zijn: thermale baden, zwavelhoudende baden, aerosols, paraffinepakking  kruidenbaden, wisselbaden, modderbaden, modderpakking en moddermassage.

 

Fysiotherapie

Fysiotherapie is bevorderlijk voor het bewegingsapparaat. Hieronder vallen grondgymnastiek, toesteloefeningen, watergymnastiek in thermale bassins en zeebassins.