Spanje is een koninkrijk in het zuidwesten van Europa. Het land, waarbij ook de eilandengroep Balearen en de Canarische eilanden behoren, heeft ongeveer 46,5 miljoen inwoners. Spaans is de officiële taal van het land en de hoofdstad is Madrid. Het land is zeer divers, zowel in culturen en talen als in eetgewoonten en klimaten. Het landschap bestaat uit plateaus en bergketens. De hoogste bergtop van het spaanse vaste land is de 3482m hoge Mulhacén, gelegen in de Sierra Nevada. Pico de Teide, gelegen op Tenerife is echter de hoogste spaanse berg, 3718m. Het land heeft door de verschillende bergketens verschillende klimaten. In het zuiden en het zuidoosten heerst een mediterraan klimaat, met hete zomers en milde winters. Er valt weinig neerslag, het is de droogste plek van Europa. De gemiddelde jaartemeratuur is ongeveer 20gr. Qua religie is het land overwegend katholiek (70%). Spanje is sinds 1986 lid van de EU en heeft sinds 2002 de Euro als munteenheid.

 

Archena, Murcia

Archena is een kleine plaats, gelegen in de provincie Murcia. Het centrum van Archena heeft diverse winkels en restaurants en ligt op ongeveer 1,5 km van het kuurcomplex.
De stad Murcia is gelegen op ongeveer 15 km. Murcia is gelegen in het zuidoosten van Spanje, tussen Malaga en Valencia. De stad heeft ongeveer 420.000 inwoners en is daarmee de 7e stad in Spanje. Murcia staat bekend om zijn prachtige boomgaarden en heeft een mooi oud centrum.

 

Andalusië, Lanjáron

Andalusië is gelegen in het zuiden van Spanje en heeft ruim 8 miljoen inwoners. Veel typisch spaanse dingen vinden hun oorsprong in Andalusië, bijvoorbeeld het stierenvechten, de flamenco en de tapas. Verder staat het gebied bekend om zijn sherry. Lanjarón is gelegen op ongeveer 40km van Granada en de kust. De plaats heeft ongeveer 4.000 inwoners en is gelegen net ten zuidwesten van het Nationale Park Sierra Nevada. Dit park staat bekend om zijn meer dan 60 plantensoorten die alleen in deze regio voorkomen. Daarnaast zijn er steenbokken, dassen en wilde katten.

Lanjarón profiteert, vanwege zijn ligging bij de Sierra Nevada, van de door het smeltwater gevoede bronnen. Deze locatie is al heel lang een geliefd kuuroord en het gebied is in heel Spanje leverancier van bronwater.