Roemenië is een republiek in Zuidoost-Europa. Het grenst aan de Zwarte Zee en aan Bulgarije, Servië, Hongarije, Oekraïne en Moldavië. De oppervlakte van Roemenië is ongeveer 6x zo groot als Nederland en het land heeft ruim 22 miljoen inwoners. Roemenië heeft een verscheidenheid aan culturen, talen en religies. Het Roemeens is de belangrijkste taal en is verwant aan het Italiaans en Frans. Het grootste deel van de bevolking heeft als religie het Roemeens-Orthodox. Het landklimaat (koude winters, warme zomers) en de dwars door Roemenië lopende bergketen (Karpaten) zorgen voor een divers landschap. Daarnaast zijn er nog de brede zandstranden, de vlakten, de Donau-delta (Unesco werelderfgoedlijst), de oerbossen en niet te vergeten diverse mooie steden als Boekarest (bijnaam Klein Parijs) en Timisoara (bijnaam Klein Wenen). Het land kent veel ongerepte natuur met diverse bijzondere en zeldzame diersoorten als lynxen, wolven, beren en vele vogelsoorten. Om dit alles te beschermen heeft Roemenië 14 nationale parken en 362 nationale reservaten. Roemenië is sinds 2004 lid van de NAVO en sinds 2007 lid van de Europeesche Unie. De munteenheid is Leu (meervoud Lei), maar de regering verwacht rond 2012 over te kunnen gaan op de euro.

 

Dobroedzja

Dit aan de Zwarte Zeekust gelegen gebied heeft de Donau-delta en vele brede zandstranden. Dit maakt het gebied populair bij toeristen en onder andere hierdoor zijn er diverse toeristische badplaatsen als Eforie Nord, Neptun en Mangalia ontstaan. De badplaatsen zijn vooral populair vanwege het nabij gelegen Techirghiolmeer. Uit dit meer worden mineralen, geconcentreerde zouten en de beroemde geneeskrachtige en therapeutische zwavelhoudende modder gewonnen, welke worden gebruikt voor uw kuren. Het zeewater van de Zwarte Zee is rijk aan natuurlijke arosols en mineralen. De stad Constanta, en dan met name de haven, is erg belangrijk voor de economie. Ongeveer 60% van alle buitenlandse handel komt hier binnen.

 

Ligging van de hotels in Roemenië

 

Eforie Nord

Eforie Nord is gelegen op 240 km afstand van Boekarest en 14 km ten zuiden van Constanta. De badplaats is vooral populair vanwege het nabij gelegen Techirghiolmeer. Eforie Nord ligt ongeveer op dezelfde breedtegraad als Nice en Monaco en heeft een mild klimaat met veel zonuren van april tot oktober. De badplaats biedt diverse restaurants, terrassen, winkeltjes en toeristische markten.

 

Neptun

Neptun ligt ongeveer 38 km ten zuiden van Constanta en 6 km boven Mangalia. De badplaats heeft een mild klimaat met veel zonuren van april tot oktober. De levendige badplaats biedt diverse restaurants, terassen en winkels.

 

Mangalia

Deze badplaats werd gesticht op de plaats van de welvarende Griekse nederzetting Callatis en ligt 45km ten zuiden van Constanta en 10 km van de Bulgaarse grens. Het klimaat is gematigd en kent vele zonuren. De plaats beschikt over een breed zandstrand. Mangalia is beroemd dankzij de geneeskrachtige, mesothermale, zwavelhoudende hete bronnen. Aan de Zwarte Zee vindt u de zwavelhoudende bronnen alleen in Mangalia.